Kurzy
Na naší škole organizujeme pro studenty různé zajímavé kurzy, které jsou pro ně nejen zábavným zpestřením výuky.
Zimní lyžařský kurz
-
v prvním roce studia bez ohledu na studovaný obor
- sjezdování, snowboarding nebo běžky
-
všichni se vzájemně poznají v jiné, než školní atmosféře
-
všichni se společně účastní výcviku, tráví spolu volné chvíle, i zábavné večery
-
společné zážitky žáků se svými učiteli v roli instruktorů
- skvělý základ pro další práci ve škole
Letní sportovní kurz
-
ve druhém ročníku studia
-
není jenom o výkonech
-
převážně čtyřdenní
-
lanovém centrum, základy horolezectví, lukostřelba, armygame, noční hra, blok her na rozvoj týmu a důvěry,
bungee-trampolína, airsoft, aj.
-
spolupráce, vzájemném poznávání a pohoda
- super vzpomínky
Barmanský kurz
-
každý rok
-
v libovolném roce studia
-
pětidenní
-
zakončení závěrečnou teoretickou a praktickou zkouškou
-
certifikát CBA platný ve všech zemích Mezinárodní barmanské asociace pro úspěšné absolventy
- absolventi jsou připraveni pracovat za barmanským pultem v pozici barman
„Bartender´s Master Class“
-
nadstavbový barmanský kurz
-
pouze pro absolventy základního barmanského kurzu
-
teorie v minimálním rozsahu
-
plné zapojení do praktické části
-
working flair - nácvik přípravy a servírování koktejlů volným způsobem
horké nápoje - příprava horkých nápojů pro barový, kavárenský a restaurační provoz
míchání horkých nápojů jako příprava na soutěž
zdobení koktejlů - výroba a nácvik zdobení
barový catering (bartending)
novinky a zajímavosti ze zbožíznalectví
samostatná příprava akce na objednávku
samostatné sestavení barového lístku
sabrage – sekání sektu šavlí
ukázky molekulární mixologie
ukázky zajímavých kategorií koktejlů – slamers, crustas, bowle
-
závěrečná zkouška = krátký test a praktická zkouška formou volného stylu
- certifikát CBA pro všechny absolventy
Na kurzech se jeho účastníci naučí něco navíc, co jim pak může výrazně pomoci v budoucím zaměstnání.
Baristický kurz
-
v budově školy
-
především pro zájemce z prvního ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch, ale mohou se ho zúčastnit i
žáci vyšších ročníků, případně i jiného studijního oboru
-
teorie a praxe, práce s kávomlýnkem, výroba espressa, šlehání mléka, cupping
- pod vedením p. Jiřího Čada - baristy s certifikací SCA (SCA Barista Professional)