Klára Skalová
Na hotelovou školu jsem se dostala vlastně náhodou. Neměla jsem představu kde a co studovat, tak jsem si podle referencí vybrala právě hotelovou školu. Nikdy jsem si ale nemyslela, že se jednou tomuto oboru budu věnovat.
Již během studia jsem ale byla na praxi v zahraničí a na různých brigádách v restauracích a práci v gastronomii si zamilovala. Až zpětně jsem si uvědomila, kolik mi toho škola dala.
Oproti jiným zaměstnancům jsem vždy měla více zkušeností a vědomostí. A využívám je ve svém profesním
životě stále.
Mnohá přátelství ze školních lavic přetrvávají i po 10 letech od maturity A je super.
Během posledního ročníku jsem chodila na brigádu do kavárny Salieri Café, kam jsem původně šla jen na měsíc, abych si zkusila, zda mě bude taková práce bavit.
A zůstala jsem tam dalších skoro 10 let. A myslím, že nebýt touhy mít nějaký vlastní podnik, tak jsem
tam asi do důchodu.
V roce 2020 jsme se svou spolupracovnicí a kamarádkou Evelínou začaly realizovat své představy.
Chtěly jsme vytvořit něco, co v Hradci ještě nikdo nezkusil. Našli jsme prostory na pěší zóně pro náš salátový bar: „Freší na pěší“. Moc nás to baví a asi také proto se nám daří.